spam Things To Know Before You Buy

השקעות אלטרנטיביות (מטבעות, סחורות, זהב, סטרטאפים, אג״ח זבל, נדל״ן ומה לא).

אני אתכם. אותי עניינו הנתונים על ישראל, אבל אם תקראו בעיון את הראיון בדה-מרקר עם פיקטי, תראו שהוא מציין שהוא פנה לרשויות בישראל מספר פעמים לקבל נתונים על עושר האוכלוסיה, אך הן סירבו למסור אותו או טענו שאין אותו בידיהם.

החלטתי להשקיע קצת מחשבה בנושא, אם זוהי אמת "אוניברסלית", איך ייתכן שהמספרים אינם מסתדרים? בסוף מצאתי פתרון, לדעתי חדשני, אך קל מאוד לביצוע.

ההתמקדות בהוצאות היא הבעייתית במקרה הזה, כי בישראל צד ההכנסה מאוד בעייתי, וללא התחשבות בו, יש פחות רלוונטיות לקיצוץ כה דרסטי בהוצאות לשם השגת תוצאות בטווח הקצר.

בהנתן ההבדלים האלה, אני מנסה לשאול שלוש שאלות בפוסט הזה:

אם הנכסים כן מתואמים, אין ממש טעם להשקיע בנכס החדש. זה כמו להשקיע יותר בישן.

כאן טמון הפער, או ההבדל בין מה שהלמס מגדיר נטו, או מה שרוב מי שאני מדבר איתו מגדיר נטו - הכסף שמגיע בסוף לחשבון הבנק. כתבתי על חלק מהפער לפני כמה שנים.

כפי הנראה לווים בישראל מחזירים את ההלוואות בצורה סדורה יותר מלווים בארה״ב, אבל שימו לב לפערים בריבית ההתחלתית - בארה״ב כדי לפצות על הסיכון הריבית ההתחלתית גבוהה פי שתיים מבישראל.

האם כוללים את השווי get more info שלה בנכסים שלכם (ואז גם את המשכנתא בחובות), או שחושבים עליה בתור מוצר צריכה ולא בתור מוצר חסכון, וככזה לא כוללים את השווי שלה.

באופן כללי, כמעט לכל נושא כלכלי יש בארה"ב קבוצה של מושגים סטדנרטיים, ומספר שמודד אותו.

מי שמכיר את הבנייה בארה"ב, יודע שעד היום יש שימוש עצום בפלדה בבנייה. כתוצאה מכך, העיר הפכה למרכז מסחרי עשיר בארה"ב, וחלק מהיזמים שבה הפכו לעשירים במדינה.

בסיומו הבטחתי שאסביר את הטענה שלי ביתר פירוט, אבל מכיוון שאני עדיין אוסף נתונים, החלטתי לכתוב פוסט על תופעה די מוזרה (לדעתי) שעולה הרבה כסף לאזרחים בישראל.

אין לי חשבונות בחברות הלוואות עמיתים בישראל. פרט לסיבות של מיסוי ודיווח שעושים את החיים קשים לתושבי חוץ, יש מספר בעיות באתרי ההלוואות העמיתים בישראל שעדיין מונעות ממני מלהשקיע.

אם אתם לא יודעים איך עובדת פנסיה, אני ממליץ לקרוא את הפוסט המצוין של אסף, אבל לא זו הפואנטה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *